Varkenshaasje met spruitjes

Varkenshaasje met spruitjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkenshaasje met spruitjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 varkenshaasjes (van 400g elk)
    • 600 g spruitjes
    • 1 ui
    • 300 ml
    • 2 sjalotten
    • 250 ml
    • 35 g (ijskoude)
    • 2 el peperkorrels
    • zonnebloemolie
    • peper en zout
    • boter of olie om in te bakken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de spruitjes schoon. Blancheer (= kort koken) ze enkele minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  2. Pel en snipper de ui, fruit hem in margarine of olie. Leg er de varkenshaasjes bij. Kruid met peper en zout en bak ze rondom goudbruin. Blus met de groentebouillon en voeg de spruitjes toe. Dek af en laat nog 15 minuten garen.

  3. Pel en snipper de sjalotjes. Fruit ze in olie. Blus met de wijn en laat inkoken tot de helft. Bind eventueel met wat maïszetmeel. Klop er de koude boter door. Voeg de peperbolletjes toe en breng op smaak met wat zout.

  4. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de spruitjes en de saus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!