Varkenshaasje met tuinbonen

Varkenshaasje met tuinbonen

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Varkenshaasje met tuinbonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 600 g tuinbonen
    • 1 rode ui
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 4 teentjes
    • 2 citroenen
    • 200 ml
    • 125 ml
    • 1 bosje bladpeterselie
    • 0.5 bosje koriander
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • 600 g varkenshaasjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de tuinbonen in lichtgezouten water. Laat schrikken en verwijder het buitenste velletje. Pel en snijd de rode ui in ringen. Rasp de schil van de citroenen. Vang het sap van 1 citroen op en snijd de andere in partjes.

  2. Kruid het varkensvlees met peper en zout en bak het rondom goudbruin. Leg het in een met bakpapier beklede ovenschaal. Voeg bonen, uiringen, knoflook, de helft van de citroenschil en de citroenpartjes toe. Schenk de jus er bij en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Spoel de kruiden, laat drogen en snipper fijn. Pel en snipper de sjalot. Meng de kruiden met de sjalot en de overige citroenrasp. Stoof aan in een scheutje olijfolie. Blus met het sap van 1 citroen en de groentebouillon. Kruid met peper en zout en laat 2 minuten inkoken.

  4. Neem de ovenschaal uit de oven en snijd het vlees in dikke plakken. Serveer met de boontjes en het kruidensausje. Lekker met gekookte aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!