Varkenskoteletjes met rozijnenspinazie en rijst

Varkenskoteletjes met rozijnenspinazie en rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkenskoteletjes met rozijnenspinazie en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 5 el tomatenketchup
    • 4 varkenskoteletjes (ca. 500 g)
    • 4 el rozijnen (geweld)
    • 500 g verse spinazie
    • 1 el bruine suiker
    • el bouillonpoeder
    • 1 tl cayennepeper
    • 2 middelgrote uien (gesnipperd)
    • 400 g witte rijst
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 el Croma Vloeibaar
    • 1 tl kaneelpoeder
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst. Meng de suiker met 0,5 eetlepel bouillonpoeder, 1 eetlepel ketchup, 0,5 eetlepel vloeibare margarine, 0,5 theelepel cayennepeper, 0,5 theelepel paprika- en 0,5 theelepel kaneelpoeder.

  2. Bestrijk de varkenskoteletjes met een beetje Croma Vloeibaar. Grill de koteletjes onder de voorverwarmde grill 2 minuten aan elke kant. Gril nog eens 6 minuten en bestrijk de koteletjes regelmatig met het suiker- en kruidenmengsel.

  3. Spuit 2 eetlepel Blue Band Vloeibaar in een hete wok en roerbak de ui 3 minuten. Roerbak de spinazie in delen in ca. 4 minuten. Roer er de rozijnen, 4 eetlepels ketchup en 0,5 theelepel cayennepeper, 0,5 theelepel paprika- en 0,5 theelepel kaneelpoeder door. Verdeel de rijst, spinazie en varkenskoteletjes over 4 borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!