Varkensmedaillons met appel

Varkensmedaillons met appel

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Varkensmedaillons met appel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g rucola
    • 700 g aardappelschijfjes
    • 1 ui in halve ringen
    • 1 appel (in schijfjes)
    • 4 el olijfolie
    • 700 g broccoli (in roosjes)
    • 400 g varkenshaas (in plakjes van 1 cm)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

  2. Kook in een bodem water met zout de broccoli in 6 minuten beetgaar.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en bak het vlees in 1-2 minuten per kant bruin en vanbinnen naar wens rosé of gaar.

  4. Neem de medaillons uit de pan en fruit de ui. Bak de appel 2-3 minuten mee. Schep de medaillons met de rucola erdoor en breng op smaak met zout en peper.

  5. Verdeel de medaillons met de appel over 4 borden. Schep er de aardappelschijfjes bij en serveer met de broccoli.

Misschien vind je dit ook wel lekker!