Varkensmedaillons met knoflookboontjes

Varkensmedaillons met knoflookboontjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkensmedaillons met knoflookboontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (grof gehakt)
    • 750 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 8 plakjes katenspek
    • 5 el olijfolie
    • 400 g varkenshaas
    • 700 g aardappelschijfjes (koelvers)
    • 8 cocktailprikkers of keukentouw
    • 2 tenen knoflook (in plakjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de varkenshaas in 8 dikke plakken (medaillons). Bestrooi ze met zout en peper. Wikkel om elke medaillon een plakje katenspek en zet vast met een cocktailprikker of stukje keukentouw.
  2. Kook de sperziebonen in ruim water met zout in 6 minuten beetgaar.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olijfolie en bak de aardappelschijfjes in 8-10 minuten goudgeel en gaar.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepel olijfolie en bak de medaillons in 5 minuten bruin en van binnen rosé of net gaar.

  5. Verhit in een hapjespan de resterende olijfolie. Fruit de knoflook 1 minuutje. Bak de sperziebonen 1-2 minuten mee. Schep er de peterselie met zout en peper naar smaak door. Verdeel de aardappelschijfjes en knoflookboontjes over 4 borden en leg er de medaillons bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!