Varkensoester met peultjes & citroenboter

Varkensoester met peultjes & citroenboter

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Varkensoester met peultjes & citroenboter

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 varkensoesters
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild, in stukken)
    • 100 g margarine (ongezouten) (op kamertemperatuur)
    • 1 citroen (schoongeboend)
    • 4 el (fijngehakt)
    • 400 g peultjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Rasp de gele schil van de citroen en meng dit samen met 2 eetlepels peterselie door 50 g zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Bestrooi de varkensoesters met zout en peper. Verhit in een koekenpan 25 g boter. Bak het vlees in 8-10 minuten bruin en net gaar.

  4. Verhit in een koekenpan de resterende 25 g boter. Bak de aardappelen in 6-8 min. goudbruin. Kook de peultjes in weinig water met zout in 5 min. beetgaar.
  5. Schep de laatste 2 el peterselie door de aardappelen. Verdeel de aardappelen met de peultjes over 4 borden. Verdeel de citroenboter in kleine vlokjes over de peultjes en leg er de varkensoester bij.