Varkenssaté met komijnaardappeltjes

Varkenssaté met komijnaardappeltjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Varkenssaté met komijnaardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blikje (à 227 g) ananasblokjes op sap
    • 3 el
    • 1 komkommer (in halve maantjes)
    • 1 pot of bak (ca. 400 g) satésaus
    • 2 tl gemalen komijn
    • 4 el zonnebloemolie
    • 1 kg vastkokende aardappelen (in blokjes)
    • 300 g rauwkost groenten (koelvers)
    • 400 g hamlappen (in blokjes)
    • 1 zakje satéprikkers
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olie. Bak de aardappelblokjes met de deksel op de pan in 10-12 minuten zachtjes gaar.

  2. Meng de hamlappen met de ketjap en zout en peper. Rijg het vlees aan satéprikkers. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de saté in 8 minuten bruin en gaar.

  3. Meng de rauwkost met de komkommer en de ananasblokjes met 3-4 eetlepels sap. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  4. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen.
  5. Neem de deksel van de aardappelblokjes en bak ze goudbruin. Schep de er de komijn door en bak nog 1 minuut.

  6. Verdeel de varkenssaté met de satésaus en de salade over 4 borden. Serveer met de komijnaardappeltjes.