Varkensstoofpotje met groenten

Varkensstoofpotje met groenten

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Varkensstoofpotje met groenten

Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 ml
    • 1 bosje jonge wortel
    • 1 tomaat
    • 2 teentjes
    • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
    • 2 el (gesnipperd)
    • 200 ml
    • 1 el poedersuiker
    • 1 el bloem
    • peper en zout
    • 250 g peultjes
    • 2 sjalotten
    • 800 g varkenshaasjes
    • 250 g erwten (vers of diepvries)
    • margarine
    • Bertolli olijfolie
    • 4 lente-uien (enkel het wit)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes.

  2. Pel en snijd de sjalotten in partjes. Fruit de sjalotten glazig in wat olie en een klontje boter, neem uit de pan en zet even opzij. Kleur in dezelfde pan de vleesbokjes rondom bruin en kruid ze met peper en zout. Bestrooi het vlees met poedersuiker en laat lichtjes karamelliseren. Roer geregeld. Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje door. Giet vervolgens de bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg eventueel water of bouillon toe, tot het vlees net onderstaat.

  3. Maak de peultjes schoon. Pel en ontpit de tomaat, en hak die grof. Schraap de worteltjes. Pel en snipper de teentjes knoflook.

  4. Doe de tomaten, de knoflook en de kruiden bij het vlees. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt 20 minuten sudderen.

  5. Blancheer de worteltjes, de peultjes en de erwtjes beetgaar in kokend gezouten water. Spoel meteen met koud water. Laat uitlekken.

  6. Voeg de gefruite sjalotten en de rest van de groenten toe aan het vlees. Laat nog 10 minuten sudderen. Schenk de room erbij en warm nog even door. Werk af met bieslook.

Misschien vind je dit ook wel lekker!