Vegaburger met courgette, quinoa en bonen

Vegaburger met courgette, quinoa en bonen

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Vegaburger met courgette, quinoa en bonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 1 courgette
    • 100 g kastanjechampignons
    • 2 sjalotjes
    • 1 blik bruine bonen (200 g, uitgelekt)
    • paneermeel
    • 4 hamburgerbroodjes
    • kropsla (een paar blaadjes)
    • 2 tomaten (in plakjes gesneden)
    • 2 augurken (in plakjes gesneden)
    • 1 rode ui (in ringen gesneden)
    • ketchup
    • zonnebloemolie
    • zout en peper
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de courgette op een grove rasp. Schep de courgette in een zeef en bestrooi met een beetje zout. Laat 10 minuten staan.
  3. Maal de champignons en sjalotjes in een keukenmachine fijn. Schep het mengsel in een kom.
  4. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Maal de bonen in de keukenmachine fijn en schep door het champignonmengsel.
  5. Druk zo veel mogelijk vocht uit de courgette en meng met de quinoa door het champignonmengsel. Voeg zout en peper naar smaak toe. Is het mengsel te nat, voeg dan wat paneermeel toe.
  6. Vorm 4 grote of 8 kleine burgers van het mengsel. Bestrijk ze met zonnebloemolie en bak ze in een koekenpan in ca. 5 minuten bruin. Keer halverwege.
  7. Serveer de burgers met broodjes, sla, tomaat, augurk, rode ui en uiteraard ketchup.