Vegetarisch couscous stoofpotje

Vegetarisch couscous stoofpotje

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Vegetarisch couscous stoofpotje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 20 champignons
    • 2 courgettes
    • 2 paprika's
    • 2 teentjes
    • zwarte peper
    • paprikapoeder
    • 1 blik tomatenblokjes (à 400 g)
    • crème fraîche (2 lepels, eventueel om het gerecht romiger te maken)
    • gehakt (optioneel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd het teentje knoflook en het uitje in kleine stukjes. Verwarm een pan en bak de knoflook en het uitje aan. 

  2. Snijd de champignons, de courgette en de paprika en doe ze in de pan. Laat dit bakken totdat het gaar is. (Bak eventueel gehakt mee.) Zet het vuur zacht. 

  3. Giet het halve blikje tomatenblikjes bij het mengsel. De groenten moeten goed ‘ onder water’ staan. Laat dit voor vijf minuutjes koken.
  4. Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Meng de couscous met het tomatenmengsel. Maak het af met zwarte peper en paprikapoeder.

  5. Tip: voeg een lepel crème fraiche toe aan het gericht als je het lekker romig wilt maken en voeg eventueel gehakt toe als je graag vlees eet.

  6. Aantal kcal: ca. 210 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!