Vegetarische bonenstamppot

Vegetarische bonenstamppot

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Vegetarische bonenstamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 ml
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 600 g sperziebonen
    • 2 tl
    • 125 g pittige blauwaderkaas (verbrokkeld)
    • 1 el pijnboompitten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dit recept is voor: 4 personen Aantal kcal: ca. 490 p.p.
  2. Zo maak je het! Kook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in ca. 5 min. beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree. Schep er de sperziebonen met de pijnboompitten en de kaas door.
  4. Breng de stamppot op smaak met de tijm, zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!