Vegetarische burger met ovenfriet en frisse dressing

Vegetarische burger met ovenfriet en frisse dressing

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Vegetarische burger met ovenfriet en frisse dressing

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 vegetarische burgers
    • 1 avocado
    • 1 tomaat
    • 2 handjes rucola
  • Voor de dressing:

    • 1 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • 0.5 kopje kwark
    • tijm
  • Voor de ovenfriet:

    • 4 aardappelen
    • olijfolie
    • Italiaanse kruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Voor de dressing: rasp de schil van de citroen. Doe de rasp samen met het sap van de citroen bij de kwark. Doe hier vervolgens ook de knoflook en tijm en eventuele peper bij. Roer goed door.

  3. Voor de friet: snijd de aardappelen in stukjes (zoals frietjes). Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie en de kruiden. De ‘frieten’ moeten goed bedekt zijn met de olie, maar er niet in zwemmen.

  4. Bak de friet 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze hierna uitlekken, anders worden ze te vettig.

  5. De burger: bak ondertussen de burgers bruin. Je kan de laatste tien minuten de broodjes bij de friet in de oven opwarmen. Denk er wel aan dat je ze op een apart rooster legt.

  6. Snijd de avocado in reepjes en de tomaat in plakjes. Als de broodjes klaar zijn leg je de burger erin en de tomaat, avocado en rucola daar weer op. Maak het af met een theelepel van de dressing.
Bron: Mjamjam