Vegetarische gele tomatensoep met humus

Vegetarische gele tomatensoep met humus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Vegetarische gele tomatensoep met humus

Ingrediënten voor 4 personen
    • 2 el olijfolie (mild)
    • 2 teentjes (fijngehakt)
    • 1 ui (groot, gesnipperd)
    • 2 stengels selderij (bleek, in boogjes)
    • 5 dl (groente)
    • 3 dl (rasp en sap van 1 citroen)
    • 500 g kerstomaten (gele)
    • 100 g olijven (Taggiasche, grof gehakt)
    • 1 bosje koriander (grof gehakt)
    • 425 ml kikkererwten (gekookt)
    • 2 el
    • 3 el
    • 0.5 Turks brood (met sesamzaad)
Minder dan 30 minuten

  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook, ui en bleekselderij ± 5 min. op matig vuur. Voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe en breng de soep tegen de kook. 

  2. Voeg de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp toe. Laat de soep 5 min. zachtjes koken en voeg dan de kerstomaten toe. Laat de soep nog 5 min. koken en pureer hem dan kort met een staafmixer, zodat er flink wat structuur in blijft. 

  3. Roer 75 g van de olijven, de helft van de koriander en ⅓ van de kikkererwten door de soep en breng op smaak met peper en zout. Maal de rest van het citroensap, de erwten, citroenrasp, olijven, koriander, 2 el olijfolie en pindakaas met de staafmixer tot een dikke puree. 

  4. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommen, druppel de rest van de olie erover en serveer de humus en het brood erbij.  

Misschien vind je dit ook wel lekker!