Vegetarische Italiaanse risotto met broccoli

Vegetarische Italiaanse risotto met broccoli

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vegetarische Italiaanse risotto met broccoli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blik tomatenblokjes
    • 400 g risotto
    • zout
    • Bertolli olijfolie
    • blaadjes basilicum
    • 1 ui (fijngesnipperd)
    • 1 prei (in kwart ringen)
    • 1 teen knoflook (uitgeperst)
    • 2 el Italiaanse kruiden
    • 50 g Parmezaanse kaas (in grove krullen)
    • 1 tl chilivlokken
    • 50 g (geraspt)
    • 1 theelepel vegeta
    • 1 stronk broccoli
    • 1 groenten bouillonblokje
    • 600 ml heet water
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit een lepel olie in de pan en fruit de uien, prei en knoflook. Haal het mengsel even uit de pan.

  2. Doe de risotto in de pan en roer door tot het overal een mooi glanzend olielaagje heeft.
  3. Schep het ui/prei mengsel weer terug en voeg een scheutje gekookt water toe.
  4. Als het uitgeborreld is kiep je het blikje tomatenblokjes erbij en roer je het door.
  5. Maak op smaak met Italiaanse kruiden, bouillonblokje, evt. wat zout en Vegeta. Voeg eventueel chilivlokken toe.

  6. Volg nu de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Dat wil zeggen, steeds een scheutje water erbij en roeren zodat het niet aan de pan gaat plakken.
  7. Voeg het water beetje voor beetje toe, de rijst mag niet zwemmen. Kook ondertussen de broccoli.
  8. Uiteindelijk zal je totaal zo'n 600 ml water nodig hebben omdat de tomaten ook al veel vocht bevatten.
  9. De risotto is klaar als het voldoende vocht heeft opgenomen. Als het klaar is (na een minuut of twintig) laat de je geraspte kaas erin smelten.

  10. Garneren en extra op smaak brengen met Parmezaanse kaaskrullen. Schep de broccoli erdoorheen of serveer apart.