Griekse vega pastaschotel

Griekse vega pastaschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Griekse vega pastaschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
    • 2 tl oregano (gedroogd)
    • 2 blikken tomaten blokjes
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 200 g crème fraîche
    • 4 el geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 350 g vegetarisch fijngehakt
    • 400 g
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  3. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en helft van de knoflook. Bak het gehakt 1 minuut mee. Schep de kaneel erdoor. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de saus 10 minuten.

  4. Meng intussen de crème fraîche met de rest van de knoflook, de kaas en de oregano. Giet de pasta af en schep door de tomatensaus.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel er de room over. Bak de pasta in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin.

  6. Aantal kcal: 685 p.p.

Kan jij niet zonder vlees? Probeer eens deze pasta ovenschotel met worstjes en mozzarella.

Meer pasta inspiratie: 5x simpele pasta

Lees ook: Lekker slapen? Eet één van deze snacks?

Misschien vind je dit ook wel lekker!