Vegetarische shoarmabroodjes

Vegetarische shoarmabroodjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Vegetarische shoarmabroodjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el
    • 2 el slasaus
    • 1 el tomatenketchup
    • 1 tl gembersiroop
    • 6 sprietjes bieslook
    • 1 ui
    • 10 g margarine
    • 200 g vegetarisch gehakt (of vegetarische roerbakreepjes)
    • 1 el shoarmakruiden
    • 4 broodjes (shoarma)
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak een sausje van de slasaus, de yoghurt, de tomatenketchup, de gembersiroop en wat peper.

  2. Was de bieslook en prei onder stromend water. Knip de sprieten bieslook klein en meng ze door het sausje.

  3. Snijd de prei in ringen. Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
  4. Fruit de ui en de prei zacht in de olie. Voeg de vegetarische mix en shoarmakruiden toe en bak dit mee.

  5. Bak dit mengsel eventueel op een bakplaat of in een barbecueschaal op de barbecue.
  6. Kijk op de verpakking of de sla gewassen is. Was eventueel de sla en laat goed uitlekken. Rooster de shoarmabroodjes op de barbecue goudbruin.
  7. Vul de broodjes met wat gemengde sla, de mix en wat van de saus.

Misschien vind je dit ook wel lekker!