Veggiesatés met champignons en kruidenkaas

Veggiesatés met champignons en kruidenkaas

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Veggiesatés met champignons en kruidenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g champignons
    • 250 g hüttenkäse
    • peper en zout
    • 4 el
    • 1 el lente-ui (gesnipperd)
    • 2 tl (gehakt, + enkele takjes extra)
    • 1 tl verse rozemarijn (gehakt, + enkele takjes extra)
    • 2 tl (gehakt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Laat de hüttenkäse uitlekken in een zeef. Borstel de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Snipper de lente-ui. Hak de bladpeterselie, tijmblaadjes en rozemarijntakjes.

  2. Roer de lente-ui, de groene kruiden en 1 eetlepel olie door de hüttenkäse. Laat het overtollige vocht uitdruipen in de zeef. Kruid naar smaak met peper en zout en zet apart in een kommetje.

  3. Vul elk champignonhoedje met de kruidenkaas. Prik de champignons op een satéprikker en duw ze stevig tegen elkaar aan. Bestrijk de champignons met wat olijfolie.

  4. Rooster de satés goudbruin op het rooster in de laagste stand. Leg de champignonsatés op borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Werk af met takjes rozemarijn en takjes tijm.

  5. Tip van Sandra: verse kruiden als rozemarijn en tijm over? Maak er een bosje van, wikkel er een touwtje omheen en hang op z'n kop te drogen op een warme en droge plaats.

Heerlijke vegetarische brochettes

Misschien vind je dit ook wel lekker!