Veldslasoep

Veldslasoep

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Veldslasoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g bloemige aardappelen
    • 2 el margarine
    • 200 g
    • 1 sjalot
    • 100 g knolselderij
    • slagroom (naar smaak)
    • 0.5 bosje basilicum
    • 100 ml
    • 750 ml
    • 2 takjes
    • 1 teentje knoflook
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de veldsla en maak deze schoon. Pluk de blaadjes van de basilicum en de citroenmelisse, spoel en schud droog. Houd enkele blaadjes citroenmelisse apart voor de afwerking. Blancheer de rest van de kruiden met de veldsla kort in kokend gezouten water. Spoel meteen onder koud water, laat goed uitlekken. Hak de veldsla en de kruiden grof.

  2. Schil de knolselderij en de aardappelen, snijd ze in blokjes. Snipper de sjalot en de knoflook. Stoof de groenten aan in een klontje boter en laat ze niet kleuren. Bestuif de groenten met bloem en roer goed. Blus met de witte wijn en laat even inkoken. Schenk er de bouillon bij en laat 15 minuten zachtjes koken.

  3. Voeg de room, veldsla en kruiden toe en mix de soep glad in de blender of met de staafmixer. Zeef de soep en breng opnieuw aan de kook. Voeg naar smaak meer bouillon toe of laat de soep verder inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in kommetjes en werk af met een blaadje citroenmelisse en serveer met slagroom naar smaak.