Venkelsoep met kaas-eiknip

Venkelsoep met kaas-eiknip

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Venkelsoep met kaas-eiknip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g venkel met groen
    • 8 sneden knipbrood
    • 125 ml crème fraîche
    • 8 plakjes jonge kaas
    • 2 el (van het bed geknipt)
    • 1 l groentebouillon (van tablet)
    • 4 el slasaus
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de topjes van de venkelknollen; houd het groen apart. Snijd de venkel in partjes. Houd 1 partje apart en snijd deze in blokjes. Kook de rest van de venkel in de bouillon in 10 minuten gaar.

  2. Kook de eieren in 7 minuten hard.

  3. Besmeer het brood met de slasaus en beleg met de kaas.
  4. Pel de eieren en snijd ze in plakjes. Leg het ei op de kaas. Bestrooi met de tuinkers en peper naar smaak.

  5. Neem de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Roer de crème fraîche met de venkelblokjes en zout en peper naar smaak erdoor. Verwarm de soep nog 1 minuut.

  6. Schep de soep in 4 kommen en bestrooi met het venkelgroen. Serveer de sneetjes kaas-eiknip erbij.