Venkelstamppot met zalm

Venkelstamppot met zalm

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Venkelstamppot met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g gerookte zalmfilet (in reepjes)
    • 1 rode ui (in ringen)
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • 1.5 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 150 g verse roomkaas met kruiden
    • 600 g venkel (in reepjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de venkelreepjes in 6 minuten knapperig gaar; houd het venkelgroen apart. Bak de ui 1 minuut mee.

  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er vervolgens de roomkaas door.

  3. Schep de venkel met de ui en de zalm door de aardappelpuree. Breng de aardappelpuree op smaak met zout en peper en bestrooi met het apart gehouden venkelgroen.

Nog zo'n lekkere stamppot (én kidsproof): Zuurkoolstamppot met kibbeling

Meer food inspiratie: 10x van Hollandse bodem

Lees ook: 7 tips voor extra lekkere stamppot

Misschien vind je dit ook wel lekker!