Verse romige aspergesoep

Verse romige aspergesoep

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Verse romige aspergesoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 beker verse slagroom
    • 1 el kerriepoeder
    • 2 el Bertolli olijfolie
    • 1 ah romige aspergesoep verspakket
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd de houtige kontjes af en snijd de asperges in stukjes van 2 cm.

  2. Snipper de sjalotten, schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
  3. Fruit de sjalotten in de olijfolie met het kerriepoeder.
  4. Doe de aspergeschillen bij de bouillon in de soeppan, breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Haal de schillen vervolgens uit de bouillon en gooi weg.

  5. Voeg de asperges en aardappelblokjes toe aan de soeppan en laat alles nog 15 minuten koken.
  6. Haal de helft van de aspergeblokjes uit de pan en pureer de soep met de staafmixer.
  7. Doe de aspergeblokjes weer terug in de pan.
  8. Voeg naar smaak kookroom, peper en zout toe en warm de soep nog even door. Serveer met peterselie.