Vietnamese garnalenrollen

Vietnamese garnalenrollen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vietnamese garnalenrollen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el zachte pindakaas
    • 225 ml hoisinsaus uit een potje
    • 1 handje gehakte koriander (verse)
    • 2 handjes vermicelli
    • 1 bosje verse Thaise basilicum (alleen de blaadjes)
    • 150 g taugé
    • 12 ronde rijstpapier vellen
    • 250 g rijstnoedels
    • 15 blaadjes verse munt (gehakt)
    • 250 g varkensfilet
    • 1 el water
    • 250 g middelgrote garnalen
    • 1 gehakte geroosterde pinda's
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Een middelgrote sauspan met water aan de kook brengen en daarin de vermicelli in 3-5 minuten al dente koken.

  2. Breng een pannetje lichtgezouten water aan de kook. Kook de garnalen 2 tot 3 minuten tot ze roze zijn gekleurd. Giet af, laat ze een beetje afkoelen en dep ze dan droog met keukenpapier. Pel ze, maak ze schoon en halveer ze door de lengte.

  3. Breng in een ander pannetje lichtgezouten water aan de kook. Pocheer het varkensvlees op laag vuur 10 minuten tot de interne temperatuur 70°C is. Laat het vlees afkoelen en snijd het in dunne reepjes.

  4. Breng nog een pannetje water aan de kook. Kook de rijstnoedels in 7 tot 8 minuten gaar, onder af en toe roeren. Giet af en spoel de noedels af onder koud stromend water zodat ze niet gaan plakken.

  5. Vul een middelgrote kom met warm water. Doop ieder vel rijtspapier 30 sec in het water tot ze zacht en flexibel zijn. Leg het vel op een plat oppervlak en plaats 2 basilicumblaadjes naast elkaar in het midden, ongeveer 5 cm van de rand van het vel.

  6. Leg 4 tot 5 garnalenhelften op de basilicum en vervolgens een beetje varkensvlees en wat noedels. Bestrooi met koriander, munt en taugé.

  7. Begin aan één kant en rol het papier één slag om en vouw dan de zijkanten naar het midden en rol alles zo strak mogelijk op, zonder het velletje te laten scheuren. Je moet uiteindelijk een rol van zo'n 3 tot 4cm dik hebben. Verwarm de hoisinsaus, pindakaas en water in een pannetje op matig heet vuur.

  8. Breng aan de kook en neem onmiddelijk van het vuur. Garneer, indien gewenst, met gehakte pinda's en serveer de dipsaus bij de lenterolletjes.

  9. Aantal kcal: 366 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!