Vijgenbeignets met zabaglione

Vijgenbeignets met zabaglione

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Vijgenbeignets met zabaglione

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 verse vijgen
    • 2 eieren
    • 5 eidooiers
    • 120 ml (voor de beignets)
    • 250 ml (Italiaanse wijn, bv. prosecco)
    • 1 el honing
    • 120 g
    • 100 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Splits de eieren voor het beignetbeslag.

  2. Roer de bloem met de witte wijn, de honing en de eierdooiers tot een glad beslag. Laat 20 minuten rusten. Klop de eiwitten tot pieken en spatel ze door het beslag. Het deeg moet dik maar nog vloeibaar zijn.

  3. Dompel de vijgen in het beslag en frituur ze in 3 tot 4 minuten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Klop voor de zabaglione de eierdooiers met de suiker tot ze wit schuimen. Schenk er de Italiaanse wijn bij en klop in een kom boven een pan kokend water verder tot een romig mengsel (laat niet te heet worden). Serveer direct met de warme vijgen.