Vis husselpot met wortel, erwten, mosterd en dille

Vis husselpot met wortel, erwten, mosterd en dille

Mag even duren Makkelijk Duur

Vis husselpot met wortel, erwten, mosterd en dille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g aardappels
    • 1.5 tl grove mosterd
    • 60 g margarine
    • 3 bosuitjes
    • 300 g kabeljauwfilets
    • 300 g fijne wortelen
    • 10 takjes dille
    • 600 g doperwten (diepvries, ontdooid)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Boen de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelen met de wortel in ca. 20 minuten gaar.

  2. Voeg na 10 minuten de doperwten toe. Breng opnieuw aan de kook en kook nog 10 minuten.
  3. Maak ondertussen de bosuitjes schoon en snijd ze fijn. Hak de dille fijn. Snijd de kabeljauw in kleine stukjes.

  4. Verhit 30 g margarine en bak de visstukjes ca. 4 minuten voorzichtig omscheppend.

  5. Giet de aardappelen met de groenten af en vang 50 ml van het kookwater op.
  6. Stamp de aardappelen met de groenten fijn en klop er het water, 30 g margarine, 1-2 theelepels mosterd, de bosuitjes en de dille door.

  7. Breng op smaak met peper. Schep de kabeljauw er voorzichtig door en verdeel de husselpot over 4 borden.

  8. Aantal kcal: 560 p.p.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!