Vis met sinaasappel, worteltjes en ravioli

Vis met sinaasappel, worteltjes en ravioli

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Vis met sinaasappel, worteltjes en ravioli

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 400 g ravioli
    • 1 mespuntje bouillonpoeder
    • 2 sinaasappels
    • 600 g wortelen
    • 20 g verse peterselie
    • 400 g witvis (of zalmfilet)
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 6 el Blue Band Finesse voor Verrijken
Minder dan 30 minuten

Bereiding:

  1. Kook de ravioli in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik een mespuntje bouillonpoeder in plaats van zout om het kookwater op smaak te brengen. Giet het af.
  2. Was de sinaasappels en rasp de schil. Halveer de sinaasappels en pers ze uit. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren. Hak de peterselie fijn. Snijd de vis in stukken van 3 cm.
  3. Laat een diepe koekenpan op hoog vuur heet worden. Verhit de vloeibare margarine in de pan en voeg daarna de worteltjes toe. Bak het 5 minuten. Roer de sinaasappelschil en het sinaasappelsap met een mespuntje bouillonpoeder erdoor. Voeg de vis toe en roer voorzichtig door. Sluit de pan af met een deksel en stoof de vis op een laag vuur in 5 minuten zachtjes gaar.
  4. Voeg de kookroom toe en schud de pan een beetje zodat alles goed wordt vermengd. Laat het 2 minuten stoven. Voeg naar smaak peper en/of cayennepeper toe. Roer de gehakte peterselie erdoor.
  5. Verdeel de ravioli over 4 voorverwarmde diepe borden. Schep de vis en de worteltjes met de saus over de ravioli.

Misschien vind je dit ook wel lekker!