Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Visballetjes met kruidendip en aardappelpartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 20 g gemengde groene kruiden
    • 500 g visfilets
    • 1 el maizena
    • 3 tl
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 900 g voorgekookte aardappelschijfjes
    • 6 el tomatenketchup
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Hak de kruiden fijn. Maal de visfilet in een keukenmachine of in de beker met de staafmixer fijn. Voeg de maïzena, zout naar smaak, 2 theelepels mosterd en 2 eetlepels groene kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) balletjes ter grootte van een bitterbal van.
  2. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de aardappelschijfjes in ca. 15 minuten goudbruin. Schep geregeld om.
  3. Kook ondertussen de sperzieboontjes in kokend water met wat zout, in ca. 10 minuten gaar.
  4. Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de visballetjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
  5. Meng ondertussen de ketchup met 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels groene kruiden.
  6. Giet de boontjes af en meng ze met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de groene kruiden.
  7. Verdeel de gebakken aardappeltjes, de boontjes en de visballetjes over 4 borden. Serveer de dipsaus erbij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!