Sandwiches met visburgers en een mangosalade

Sandwiches met visburgers en een mangosalade

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Sandwiches met visburgers en een mangosalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bloemkool
    • zout en peper
    • 15 g koriander
    • 1 bosje lente-uitjes
    • 500 g (wit) visfilet
    • 1 rijpe mango
    • 6 el sinaasappelsap
    • 6 el zonnebloemolie
    • 12 sneetjes brood
    • 6 el Blue Band Goede Start!
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.

  2. Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
  3. Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg ½ theelepel peper, een snufje zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
  4. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  5. Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met ½ theelepel peper, een snufje zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
  6. Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
  7. Bestrijk de boterhammen met de margarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen en verdeel de salsa erover. Leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. 

  8. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.

Recept sandwiches Sandwiches maken