Viscurry

Viscurry

Mag even duren Makkelijk Duur

Viscurry

Ingrediënten voor 6 personen
    • 300 g kabeljauwfilets
    • 300 g zalmfilets
    • 1 ui
    • 1 tomaat
    • 1 courgette
    • 250 g broccoli
    • 2 stengels
    • 1 handje koriander (gesnipperd)
    • 2 el
    • 1 el gele currypasta
    • 200 ml
    • 200 ml
    • 1 el maïszetmeel
    • 2 el
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Maak een inkerving in de tomaat en dompel deze 15 seconden onder in kokend water. Laat schrikken onder koud water en pel. Verwijder de zaadjes en snijd in blokjes.

  2. Pel en snipper de ui. Verhit sojaolie in een pan en fruit de ui. Voeg de tomatenblokjes, het gekneusde citroengras, rietsuiker en currypasta toe. Schep goed om en blus met de kokosmelk.

  3. Snijd de kabeljauw- en zalmfilet in hapklare blokjes. Snijd de courgette in blokjes en verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Voeg de courgette en broccoli toe aan de saus. Zet onder met visbouillon, breng op smaak met kerriepoeder en laat 10 minuten op een zacht vuurtje pruttelen. Voeg de blokjes vis toe en laat nog 10 minuten zachtjes verder garen. Bind de saus met de in 1 el koud water opgeloste maïzena.

  5. Bestrooi net voor het serveren met verse koriander. Lekker met rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!