Vislasagne

Vislasagne

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vislasagne

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 bouillonblokje (of kies voor een variatie met minder zout)
    • kruiden (tijm, rozemarijn en Italiaanse kruiden, gedroogd of vers)
    • 200 g pangasiusfilets
    • 1 pakje gezeefde tomaten
    • 0.5 blikje ansjovis
    • olijven naar keuze (ca. 8 zijn voldoende)
    • 1 el olijfolie + extra voor invetten
    • peper
    • veldsla (eventueel voor erbij)
    • 40 g geraspte kaas 30+
    • 400 g roerbakgroenten naar keuze
    • 4 volkoren lasagnebladen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Kook de lasagnebladen in een grote pan ca. 3 minuten. Haal ze vervolgens uit het water en leg ze naast elkaar op een plank. (Zorg ervoor dat ze elkaar niet aanraken want dan gaan ze aan elkaar plakken.)

  3. Snijd de ui klein, de olijven in plakjes, de kabeljauw in blokjes en de ansjovis in stukjes.

  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de roerbakgroenten toe en bak deze 3 minuten mee.

  5. Bestrooi de vis met wat peper en voeg deze, samen met de ansjovis en olijven, toe aan de pan. Meng het geheel.

  6. Voeg nu alle kruiden toe en schep goed om. Schenk de gezeefde tomaten erbij naar smaak. Verkruimel het halve bouillonblokje boven de pan en roer goed door. Laat de saus 5 minuten pruttelen.

  7. Vet in de tussentijd een middelgrote ovenschaal in.

  8. Verdeel eerst een laag van het groentenmengsel over de bodem van de ovenschaal en bedek dit met de helft van de lasagnebladen. Schep er vervolgens weer een laag met groenten over en eindig met lasagnebladen. 

  9. Bestrooi de lasagne met de kaas en zet de ovenschaal ca. 20 minuten in de  voorverwarmde oven. Serveer eventueel met wat veldsla.

  10. Aantal kcal: ca. 455 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!