Vispakketjes gevuld met prei

Vispakketjes gevuld met prei

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vispakketjes gevuld met prei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bakje romatomaatjes
    • 4 el becel original vloeibaar
    • 250 g preien (in ringen)
    • 500 g sperziebonen
    • 2 rode uien (in halve ringen)
    • 2 teentjes knoflook (gehakt)
    • 500 g witvisfilets (in 4 stukken van 125 g)
    • 100 g zwarte olijven (zonder pit)
    • 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de Becel Keuken in een hapjespan en fruit hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook en de Italiaanse kruiden toe en bak ze 2 minuten mee.

  2. Schep de helft van het mengsel uit de pan en voeg de prei toe. Bak de prei 1 minuut mee, voeg een paar eetlepels water toe en sluit de pan af met een deksel. Laat de prei in 5 minuten zachtjes gaar stoven.

  3. Breng de groenten op smaak met peper en zout en laat afkoelen op een bord. Rol de plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ze anderhalf keer zo groot zijn.

  4. Bestrooi de vis met peper en zout en leg op elk plakje bladerdeeg, voor het midden, een stuk vis. Verdeel het koude preimengsel over de vis, sla de zijkanten van het deeg over de prei en rol het pakketje op. Leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast ze in met het ei.
  5. Bak de pakketjes in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de bonen in 5 minuten beetgaar.

  6. Giet af en meng de warme bonen in een ruime kom met het achtergehouden ui-kruidenmengsel, de tomatenblokjes en de olijven.
  7. Serveer de groenten bij de vispakketjes. Lekker met geroosterde aardappels of couscous.