Vispie

Vispie

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Vispie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g garnalen
    • 1 ei
    • 250 g kabeljauwfilets
    • 1 prei
    • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries) (of een dikke plak bladerdeeg)
    • 30 g margarine (+ extra om mee in te vetten)
    • 40 g
    • 1 snufje kerriepoeder
    • 10 takjes dille
    • 50 ml
    • 250 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Smelt 20 gram margarine in een steelpan. Meng er de bloem doorheen.

  2. Voeg de visbouillon en de slagroom toe en roer met een garde door elkaar.

  3. Breng het mengsel op een laag vuur aan de kook en laat al roerend een paar minuten zacht doorkoken. Verhit de rest van de margarine in een pan en snijd de prei in ringen.

  4. Bak de prei met het snufje kerriepoeder 5 minuten op een laag vuur. Voeg de saus toe en meng alles door elkaar. Laat afkoelen. 

  5. Vet een ovenschaal in met wat margarine.

  6. Snijd de kabeljauwfilet in stukken en meng de vis en de garnalen met de saus. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

  7. Snijd de dille fijn en meng dit door de saus.

  8. Schep alles in de ingevette ovenschaal.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Klop het ei los en bestrijk hiermee de rand van de schaal.

  11. Gebruik een dikke plak bladerdeeg of stapel vijf plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.

  12. Bekleed de schaal met bladerdeeg en snijd de randen bij. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. 

  13. Zet de schaal 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gaar en goudbruin is. De vis is nu ook gaar geworden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!