Vispotje

Vispotje

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vispotje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g visfilets (zalm, kabeljauw, zeewolf)
    • 250 g gemengde zeevruchten (scampi's, garnalen)
    • 1.25 l
    • 2 wortels
    • 2 stengels groene selders
    • 2 eidooiers
    • 200 ml
    • 2 el
    • peper
    • fijn zeezout
    • 3 preien
    • margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de prei, de wortelen en de bleekselderij in flinterdunnen reepjes van 2 mm breed en 4-5 cm lang. Stoof de groenten aan in een beetje margarine. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten zacht afgedekt koken.

  2. Spoel de visfilets, dep ze goed droogen snijd ze in stukken. Pel de scampi’s, snijd ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal.

  3. Temper het vuur en leg de stukken vis op de groenten. Laat 5 minuten garen en leg de scampi’s erbij. Laat nog 3 minuten sudderen, of tot de scampi’s dieproze zijn. Leg de garnalen erbij en laat 2 minuten goed doorwarmen.

  4. Schep de vis en groenten met een schuimspaan uit de bouillon in een diepe schaal. Klop de eidooiers los met de room. Leng aan met een pollepel van de visbouillon. Roer glad en giet voorzichtig weer in de pan. Breng tot tegen de kook aan maar laat niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout. Strooi de kervel erbij.

  5. Lepel de hete saus bij de vis en de groenten. Serveer met gestoomde of gekookte aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!