Vlaamse karbonade met stamppot

Vlaamse karbonade met stamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Vlaamse karbonade met stamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (in ringen)
    • 2 winterpenen (in plakjes)
    • 1 fles donker trappistenbier (a 330 ml)
    • 50 g margarine
    • 1 el appelstroop
    • 500 g spruiten (schoongemaakt)
    • 4 ribkarbonades
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de aardappelen in water met zout aan de kook. Leg de winterpeen, spruiten en de helft van de ui erop. Kook alles in 20 minuten gaar.

  2. Smelt in een braadpan 25 g margarine. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze bruin aan. Neem het vlees uit de pan.

  3. Fruit de rest van de ui in het bakvet. Doe het vlees met het bier en de stroop terug in de pan en stoof 20 minuten zachtjes.

  4. Giet de aardappelen en groenten af en stamp met een scheut kookvocht en 25 g margarine tot een smeuïge stamppot. Schep er stoofvocht en zout en peper naar smaak door en verdeel over 4 borden.

  5. Leg er een karbonade bij en schep de rest van de saus over het vlees.

Misschien vind je dit ook wel lekker!