Vlechtbrood met aardbeien

Vlechtbrood met aardbeien

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Vlechtbrood met aardbeien

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zakje gedroogde gist
    • 500 g (+ extra om uit te rollen)
    • 1 el melk
    • 3 eierdooiers
    • 75 g suiker
    • 75 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 250 g aardbeien
    • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 zakje vanillesuiker
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Roer de bloem met de gist in een kom goed door elkaar. Voeg 2 van de eidooiers en de suiker aan het bloemmengsel toe. 

  2. Smelt de margarine op een laag vuur. Voeg de Finesse voor Koken en een mespunt zout toe. Verwarm alles tot lauwwarm. Voeg het aan het bloemmengsel toe en kneed met de mixer met kneedhaken tot een soepel deeg. 

  3. Dek de kom af met een schone theedoek en een stuk huishoudfolie en laat het deeg op een warme plek 30 minuten rijzen.

  4. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak kort door en verdeel het in 3 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een rol van 40 cm lang. Leg de rollen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en vorm er een vlecht van. Druk de uiteinden goed vast. Laat het deeg nogmaals afgedekt 30 minuten rijzen.

  5. Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht 180 °C).

  6. Roer de laatste eidooier met de melk los en bestrijk de broodvlecht ermee. Bak het brood in de voorverwarmde oven in ca. 30 minuten lichtbruin en gaar. Laat het vlechtbrood afkoelen tot lauwwarm.

  7. Maak intussen de aardbeien schoon en snijd ze in plakjes. Roer de Finesse voor Verrijken met de vanillesuiker los. Snijd het brood in sneetjes, bestrijk ze met het vanille- en roommengsel en beleg met de plakjes aardbei.

Lekker broodrecept om zelf brood te bakken. met zo'n lekker vlechtbrood zet je echt iets bijzonders op tafel. Heerlijk voor bij de brunch, het ontbijt of serveer van die lekkere sneetjes brood bij de high tea.