Vleesreepjes met groene asperges

Vleesreepjes met groene asperges

Snel klaar Makkelijk Duur

Vleesreepjes met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
    • 500 g groene asperges
    • 2 el Conimex Wok Olie
    • 500 g roerbak mager rundvlees reepjes
    • 95 g Conimex Boemboe Rendang Vlees
    • 4 el Conimex Ketjap Manis
    • 3 el Conimex Gebakken uitjes
Minder dan 30 minuten

  1. Was de asperges, snijd de onderste stugge stukjes eraf en snijd de rest van de asperges in stukjes van 5 cm.

  2. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wokolie in en roerbak de runderreepjes 3 minuten. Roerbak dan de asperges nog eens 3 minuten mee.

  3. Roer er vervolgens de inhoud van het pakje boemboe, de ketjap manis en 2,5 dl water door en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Schep de gewokte vleesreepjes met groene asperges in een diepe kom of schaal. Strooi er tot slot de gebakken uitjes erover.

Ketjap is onmisbaar voor de Indonesische keuken. De stroperige ketjap manis is zoet, ketjap asin is zoutig. Het koken van asperges en vers vlees is eenvoudig. In 30 minuten zijn deze vleesreepjes met groene asperges klaar.

Bron: Conimex