Pasta in pittige tomatensaus met gehaktballetjes

Pasta in pittige tomatensaus met gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pasta in pittige tomatensaus met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1.5 uien (gesnipperd)
    • 2 teentjes
    • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
    • 2 worteltjes (geraspt)
    • 1 stengel bleekselderij (geraspt)
    • 500 g tomaten (of gebruik tomaten uit blik, ca. 1,5 blik)
    • 1 blaadje laurier
    • zout en peper
    • 1 rode peper zonder zaadjes (laat voor kinderen de peper achterwege)
  • Voor de gehaktballetjes:

    • 0.5 ui (gesnipperd)
    • 300 g
    • 1 ei
    • 2.5 el (of verkruimelde beschuit)
    • 1 tl mosterd
    • 3 tl gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en fruit de uisnippers en de geperste knoflook op laag vuur. Voeg tomatenpuree en rode peper toe en fruit mee.
  2. Snijd de tomaten in blokjes en voeg samen met de geraspte wortel, bleekselderij en het laurierblaadje bij het gefruite mengsel. Laat op zacht vuur minimaal 20 minuten pruttelen en breng op smaak met zout. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met een snuf zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Draai er kleine balletjes van.
  5. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
  6. Giet de saus bij de balletjes en serveer bij de pasta.

Tip: laat voor kinderen de rode peper weg.

Nog zo'n favoriet pastagerecht: Volkoren spaghetti met een saus van avocado

Lees ook: Zo maak je oma's gehatballen

Misschien vind je dit ook wel lekker!