Volkoren pasta met kabeljauw en ansjovis

Volkoren pasta met kabeljauw en ansjovis

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Volkoren pasta met kabeljauw en ansjovis

Ingrediënten voor 1 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el olijfolie
    • 150 g tomaten
    • 1 ui
    • peper en zout
    • 150 g kabeljauwen
    • 6 g ansjovisfilets
    • 1 teen knoflook
    • 1 handjevol verse peterselie
    • 100 g volkoren pasta
    • 1 laurierblad
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd aan één kant van de tomaat een kruisje, leg hierna de tomaten 5 minuten in kokend water.

  2. Snijd ondertussen de uien, knoflook, peterselie en de ansjovis is kleine stukjes. Na 5 minuten pel je de tomaten en verwijder je de zaden, snijd de tomaat vervolgens in kleine partjes.

  3. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook, voeg de pasta toe en laat de pasta 4 tot 6 minuten koken.

  4. Verhit voor de vis olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, ansjovis en de peterselie. Bestrooi na 5 minuten de kabeljauw met peper en zout en leg deze samen met het laurierblad in de pan.

  5. Na 2 a 3 minuten voeg je de tomaten toe, sluit de deksel en laat dit 12 minuten sudderen.

  6. Serveer de pasta samen met de saus en vis op een bord.

  7. Aantal kcal: 543 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!