Volkoren spaghetti met avocado-roomsaus

Volkoren spaghetti met avocado-roomsaus

Een recept van Foodblogger Koken met Cécile
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Volkoren spaghetti met avocado-roomsaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rijpe avocado (je kan ook 2 avocado’s gebruiken als je geen ricotta wilt)
    • 1 courgette
    • 1 ui
    • peper en zout
    • 250 g cherrytomaatjes
    • verse basilicum
    • 2 el olijfolie
    • 5 el
    • 125 g
    • 3 teentjes knoflook
    • 400 g volkoren spaghetti
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snij de courgette, ui en knoflook en fruit aan in een pan met olijfolie.
  3. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snij ondertussen de avocado open en lepel het in een keukenmachine samen met de basilicum, ricotta, een snufje zout en peper, 1 eetlepel olijfolie, het limoensap en een scheutje water. Maal fijn tot je een mooie gladde puree hebt.
  5. Giet de spaghetti af (bewaar een half kopje kookvocht).
  6. Snij de cherry tomaatjes door de helft.
  7. Voeg de puree toe aan de gebakken courgette in de pan samen met een half kopje kookvocht.
  8. Voeg vervolgens de spaghetti en de tomaatjes toe en roer goed door elkaar zodat de saus goed vermengd is met de spaghetti.
  9. Breng nog eventueel extra op smaak met wat zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker!