Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Volkorenpasta met groene groenten en boekweit

Ingrediënten voor 4 personen
    • 150 g broccoli
    • 1 takje groene selder
    • 200 g
    • 2 el
    • 3 el
    • peper en zout
    • 100 g peultjes
    • 100 g erwten
    • 250 g
    • 2 el
    • 2 el margarine
    • 2 el amandelen
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Maak de broccoli schoon en snijd deze in roosjes. Spoel de peultjes, de bleekselderij en de spinazie. Snijd de peultjes en de selder in kleine stukjes.

  2. Kook de broccoli 2 minuten in gezouten water, doe de bleekselderij erbij en laat nog 2 minuten koken. Voeg er dan de peultjes, de spinazie en de erwtjes aan toe. Laat nog 1 minuut koken. Spoel kort onder koud water en laat uitlekken.

  3. Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar houd 150 ml van het kookvocht over.

  4. Meng het pastakookvocht met het boekweitmeel, de margarine en de sojaroom en laat indikken tot de consistentie van een bechamelsaus. Schep er de groenten en de pasta door, kruid met peper en zout en laat nog 1 à 2 minuten warmen. Roer de amandelpuree erdoor en bestrooi met peterselie, serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!