Volkorenpasta met rode saus

Volkorenpasta met rode saus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Volkorenpasta met rode saus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 stengels bleekselderij
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
    • 250 g winterpeen
    • 1 teen knoflook
    • 2 uien
    • 300 g volkoren pasta
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflook. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook in ongeveer 3 minuten. Snij de winterpeen en de bleekselderij in stukjes en bak ze samen met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten mee.

  2. Voeg de tomatenblokjes toe aan de hapjespan en breng het aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten koken.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakkingen, maar haal daar 1 minuut af. Giet de pasta af en voeg de pasta toe aan de saus.
  4. Roer goed door en bak ongeveer 1 minuut mee. Verdeel het gerecht over 4 borden.