Voorjaars ovenschotel met courgette

Voorjaars ovenschotel met courgette

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Voorjaars ovenschotel met courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g penne pasta
    • 200 g gekookte ham
    • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 courgette
    • 1 rode paprika
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el Blue Band Iedere Dag
    • 250 ml
    • 1 zakje Knorr Mix voor Ovenpasta Ham-Kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet hem af. 

  3. Snijd de ham in blokjes. Was en snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pel en snipper de knoflook.

  4. Verwarm de vloeibare margarine en fruit de knoflook 2 minuten op een heel laag vuur. Voeg de ham toe en bak 2 minuten mee. Voeg de groenten toe en bak al omscheppend 3-4 minuten. 

  5. Roer de melk met de inhoud van het zakje 'kruidenmix' door elkaar. Schep de pasta door het groentemengsel en doe het over in een ovenschaal.

  6. Schenk de saus en strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover. Bak de ovenschotel met courgette in 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en bubbelt.

  7. Tip: maak deze overheerlijke ovenschotel met courgette ook eens met doperwten, spinazie en/of broccoli. Liever een vegetarisch gerecht? Laat de ham dan achterwege.

  8. Aantal kcal: ca. 342 p.p.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!