Vrolijke vanille- en chocoladekoekjes

Vrolijke vanille- en chocoladekoekjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Vrolijke vanille- en chocoladekoekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor ca. 15 vanillekoekjes:

    • 110 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 50 g
    • 150 g
    • 1 tl vanille extract
    • 1 snufje zout
    • 1 scheutje melk (optioneel)
  • Voor ca. 15 chocoladekoekjes:

    • 110 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 50 g
    • 130 g
    • 20 g
    • 1 snufje zout
    • 1 scheutje melk (optioneel, hoewel het wel een lekkere brownie bite geeft)
  • Voor de frosting:

    • poedersuiker
    • 1 citroen (het sap)
    • 1 kleine chocolade reep
    • versiering (zoals hagelslag)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de margarine met de suiker en de eventuele melk tot een glad geheel. (Je kunt hiervoor het beste een mixer met deeghaken gebruiken.) Doe er vervolgens de andere ingrediënten bij. Kneed met je handen tot een compact deeg.

  2. Maak een bol van de deeg en leg het, gewikkeld in huishoudfolie, een half uurtje in de koelkast om te rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 160 ºC.

  4. Rol het deeg dan uit op een met bloem betoven werkoppervlak en steek er vormpjes uit.

  5. Leg de vormpjes op bakpapier op een bakplaat ca. 15 minuten in de oven. Als ze zijn afgekoeld kun je de frosting en de rest van de versiering erop doen.

  6. Voor de chocoladefrosting: smelt de kleine reep chocolade au bain marie boven een pan. Als de koekjes zijn afgekoeld kun je de gesmolten chocolade erop smeren.

  7. Voor de witte frosting: meng wat poedersuiker met wat citroensap. Meng totdat het een goede dikte heeft: vloeibaar genoeg om makkelijk te kunnen smeren.

Bron: Mjamjam

Misschien vind je dit ook wel lekker!