Warme quinoasalade met granaatappel

Warme quinoasalade met granaatappel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Warme quinoasalade met granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g tuinbonen (uit de diepvries)
    • zout
    • 1 granaatappel
    • 2 tl gehakte verse munt
    • 1 el bruinerijstazijn
    • 250 ml
    • 125 g
    • 1 el mirin (zoete rijstwijn)
    • 4 dunne lente-uitjes (gesnipperd)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder de koude kraan af en voeg het met het water in een steelpan. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het ca. 15 minuten op laag vuur zachtjes koken tot al het water is verdampt en de quinoa luchtig is. 

  2. Kook ondertussen de tuinbonen 2–3 minuten in kokend water waarin ze net onderstaan. Giet de tuinbonen af en zet ze snel onder koud water om ze te laten afkoelen. Duw ze indien nodig met je vingers uit de grijze velletjes, zodat de felgroene bonen die erin zitten tevoorschijn komen.

  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing, als je die gebruikt, schenk de dressing over de bonen en zet ze opzij. 

  4. Snijd de granaatappel overdwars doormidden. Houd een van de helften met het snijvlak naar beneden boven een kom en klop met een houten lepel tegen de zijkant van de granaatappel, zodat de glanzende rode pitjes loslaten; herhaal dit met de andere helft. 

  5. Voeg de tuinbonen, granaatappelpitjes en gesnipperde lente-uitjes bij de quinoa en voeg zout naar smaak toe.