Weense Sachertorte

Weense Sachertorte

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Weense Sachertorte

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 85 g (voor de biscuit)
    • 35 g (voor de biscuit)
    • 30 g (voor de biscuit)
    • 4 eieren (voor de biscuit)
    • 125 g (voor de biscuit)
    • 200 (voor de biscuit)
    • 500 g pure chocolade (voor de ganache)
    • 250 ml (voor de ganache)
    • margarine (voor de biscuit)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Beboter de bakvorm en bestuif met bloem. Zeef de bloem met het maïszetmeel en de cacao.

  3. Doe de eieren met de suiker in een kom, verwarm dit au bain-marie en klop ca. 10 minuten met een mixer.

  4. Haal de kom uit de bain-marie, klop nog ongeveer 10 minuten verder tot het mengsel is afgekoeld en ingedikt.

  5. Spatel voorzichtig het bloemmengsel door het eierbeslag. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.

  6. Doe het beslag in de vorm en bak de biscuit ongeveer 25 minuten in de oven. De biscuit is klaar als het deeg een beetje terugveert wanneer deze wordt ingedrukt. Laat de biscuit 5 minuten afkoelen in de vorm, ontvorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

  7. Maak de ganache voor de afwerking: Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade niet warmer worden dan 45 °C, en koel vervolgens af tot 31 °C.

  8. Breng de room tot tegen het kookpunt en haal dan van het vuur. Giet een beetje room op de gesmolten chocolade en roer om met een spatel. Wanneer de chocolade schift, giet er dan opnieuw een klein beetje room bij en roer om. Werk zo verder tot er een gladde massa ontstaat. Zet vervolgens de mixer in het beslag en start pas met mixen als de kloppers geheel onder zitten. Er mag geen lucht worden doorgeklopt. Mix ca. 5 minuten.

  9. Verwarm de gelei in een pannetje. 

  10. Draai de biscuit ondersteboven, zodat de vlakke kant bovenaan ligt. Dit wordt straks de bovenkant van de taart. Snijd de biscuit 2 keer horizontaal doormidden. Bestrijk twee lagen van de taart met gelei en leg ze weer op elkaar. Dek af met de vlakke bovenkant van de taart.

  11. Zet de taart op een rooster boven een groot bord of een vel bakpapier. Overgiet rijkelijk met ganache - deze moet ongeveer 30 °C zijn. Beweeg met een paletmes een of twee keer over en weer over de bovenkant zodat de ganache mooi verdeeld wordt, en laat opstijven.

Misschien vind je dit ook wel lekker!