Wentelteefjes basisrecept

Wentelteefjes basisrecept

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Wentelteefjes basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ei
    • 1.5 tl kaneelpoeder
    • 300 ml melk
    • 8 sneetjes oud witbrood
    • 2 el kristalsuiker
    • 2 el Blue Band Vloeibaar Roombotersmaak
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Klop het ei met 1 theelepel kaneelpoeder los en roer de melk erdoor.

  2. Snijd de korstjes van het brood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover. 

  3. Roer de suiker met 0,5 theelepel kaneelpoeder door elkaar.

  4. Verhit de helft van de vloeibare margarine in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine. 

  5. Snijd de wentelteefjes schuin door midden en bestrooi ze met de kaneelsuiker.

  6. Tip van Sandra: maak wentelteefjes ook eens van suikerbrood, krentenbrood, briochebrood of bijvoorbeeld croissantjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!