Wentelteefjes met aardbeien

Wentelteefjes met aardbeien

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Wentelteefjes met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g aardbeien
    • 2.5 el frambozenjam
    • 50 ml
    • 100 ml vanille vla
    • 1 ei
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 225 ml
    • 6 sneetjes wit oud brood
    • 1.5 el Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak
    • poedersuiker (optioneel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon, halveer de kleine en snijd de grote in vieren. Verwarm de frambozenjam al roerende totdat de jam gesmolten is, schep de aardbeien erdoor en neem de pan van het vuur.
  2. Klop voor de vanillesaus de slagroom stijf en spatel voorzichtig de vanillevla erdoor.
  3. Klop het ei met het kaneelpoeder los en roer de melk erdoor. Snijd de korstjes van het brood, wentel ze door het melkmengsel en leg ze op elkaar in een diep bord. Schenk de rest van het melkmengsel erover. Keer het brood en lepel zo nodig het uitgelekte melkmengsel erover.
  4. Verhit de helft van de vloeibare margarine in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag en bak 3 van de sneetjes uitgelekt geweekt brood in de hete margarine aan beide kanten lichtbruin. Bak de rest van de sneetjes brood in de rest van de margarine.
  5. Snijd de wentelteefjes schuin middendoor en serveer ze met de aardbeien en de vanillesaus. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker over.