Wentelteefjes met honingyoghurt en compote

Wentelteefjes met honingyoghurt en compote

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Wentelteefjes met honingyoghurt en compote

Ingrediënten voor 6 personen
    • 6 sneetjes witte casino brood
    • 6 sneetjes krenten brood
    • 1 ei
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 2.5 dl melk
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 0.5 l volle yoghurt
    • 4 el vloeibare honing
    • 1 pot appel en abrikozencompote
Minder dan 30 minuten

  1. Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Halveer ze diagonaal. Leg ze in een kom. Klop het ei los met de vanillesuiker, het kaneelpoeder en de melk. Schenk dit mengsel over de sneetjes brood in de kom, zodat ze al het vocht op nemen.

  2. Verhit een kleine koekenpan op halfhoog vuur voor. Schenk er 1-2 theelepels vloeibare margarine in en wacht tot de grote belletjes verdwijnen. Bak hierin aan beide kanten 4-6 wentelteefjes lichtbruin en knapperig.

  3. Leg ze dakpansgewijs op een schaal afgedekt met aluminiumfolie en houd ze warm op een warmhoudplaatje. Bak zo alle wentelteefjes, gebruik steeds een scheutje vloeibare margarine.

  4. Roer de yoghurt los met honing. Serveer de wentelteefjes met honingyoghurt en compote.

Gebakken wentelteefjes met honingyoghurt en compote. Lekker als ontbijt of lunch op een zondag. Of om je vader of moeder mee te verassen op vader/moederdag.

Misschien vind je dit ook wel lekker!