Wentelteefjes

Wentelteefjes

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Wentelteefjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 flinke snuf poedersuiker
    • 8 sneden oud brood
    • 75 g (fijne)
    • 2 el margarine
    • 1 handje aardbei (eventueel voor erbij)
    • 0.5 tl kaneelpoeder
    • 1 el puur vanille-extract
    • 400 ml
    • 2 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan en smelt er een klontje (of vloeibare) margarine in.
  2. Klop in een ondiepe kom of soepbord de eieren, de melk, de vanille, de suiker en het kaneelpoeder door elkaar.
  3. Leg een aantal sneetjes brood in het eimengsel en dompel ze onder. Prik gaatjes in het brood en draai ze om als de snee goed doordrenkt is. 

  4. Haal de sneden brood voorzichtig uit het eimengsel en leg ze in de koekenpan.
  5. Bak het brood aan beide zijden bruin, herhaal het onderdompelen ondertussen met het resterende brood.
  6. Leg de wentelteefjes op een schaal en bestuif ze voor het opdienen met poedersuiker.
  7. Tip van Sandra: maak wentelteefjes ook eens van suikerbrood, krentenbrood, briochebrood of bijvoorbeeld croissantjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!