Wijn slushie met aardbei en wilde perzik

Wijn slushie met aardbei en wilde perzik

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Wijn slushie met aardbei en wilde perzik

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 fles witte wijn à 75 cl (fris-fruitig zoals een sauvignon blanc of verdejo)
    • 250 g aardbeien
    • 3 wilde perziken
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Was de perziken, halveer ze en ontdoe ze van de pit.
  2. Gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe de helft van de wijn met de aardbeien in een kan en mix totdat een redelijk glad mengsel ontstaat.

  3. Giet het mengsel over in een ruim diepvriesbakje met deksel.
  4. Maak de kan schoon en doe de rest van de wijn met de perziken erin. Mix totdat een redelijk glad mengsel ontstaat.

  5. Giet het mengsel over in een (ander) ruim diepvriesbakje met deksel.
  6. Zet de bakjes minimaal 2 uur in de vriezer. Roer elk half uur los met een vork zodat mooie ijskristallen ontstaan.
  7. Zet 2 glazen klaar en giet daarin het aardbeienmengsel tot de helft van het glas. Giet daarna voorzichtig het perzikenmengsel erover. Garneer met een schijfje limoen.
  8. Tip: gebruik voor een snelle variant kant-en-klaar diepvriesfruit en kijk hier voor het recept.

Misschien vind je dit ook wel lekker!