Wijnpeertjes in chocolademousse

Wijnpeertjes in chocolademousse

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Wijnpeertjes in chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
    • 750 ml (bv. riesling)
    • 1 dopje saffraan
    • 200 g
    • 200 g
    • 12 peren (kleintjes)
    • 2 kaneelstokjes
    • 2 kruidnagels
    • 2 eieren
    • 1 dl room (Blue Band Finesse)
    • 1 handje amandelschilfer (geroosterd)
Tussen 30 minuten en 1 uur + garen

  1. Schil de peertjes, maar laat de steeltjes eraan zitten. Snijd de onderkant recht af, zodat ze rechtop kunnen staan. Doe de peertjes in een niet te brede kookpot en voeg de wijn toe. Voeg eventueel aan water toe tot alles onderstaat. Breng aan de kook.

  2. Voeg de saffraan, kaneelstokjes, 150 g suiker en de kruidnagels toe. Laat zo'n 40 minuten zachtjes garen en zet dan opzij. Laat de peren afkoelen in de wijn.

  3. Maak nu de chocolademousse. Splits de eieren. Smelt de chocolade in een kom boven een pot net-niet kokend water (au bain-marie). Laat een beetje afkoelen. Klop er dan de dooiers door. Klop de room stijf. Klop de eiwitten stijf met de suiker. Meng eerst de room met de chocolade en spatel er dan voorzichtig de eiwitten door.

  4. Verdeel over 4 borden. Zet de peertjes in de mousse. Werk af met de amandelschilfers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!